2010-10-22 22:18:41• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktualitások, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Betiltották a bilincselést

A Szatmár Megyei Törvényszék határozata értelmében október 13-tól nem tehet bilincset a tilosban, illetve fizetéses parkolókban jegy nélkül állomásozó autók kerekeire a szatmárnémeti önkormányzat parkolási felügyelete. A hatóság a Szatmárnémeti Városi Tanács döntése alapján alakult meg ebben az évben oly módon, hogy a szolgáltatást kivették a piacfelügyelőség fennhatósága alól és önálló jogi személyiséggel rendelkező osztállyá alakították.

Schlakter lett a jelölt

Tegnap este nagy érdeklődés mellett tartották meg az RMDSZ kálmándi szervezetének jelölő közgyűlését.

A kultúrotthonban 150-en gyűltek egybe, hogy eldöntsék, a két aspiráns, azaz Schlakter Ferenc vagy Török István közül legyen a jelölt a november 14-ei polgármesterválasztáson. Elsőként Török Tamás, községi elnök köszöntötte a megjelenteket, kiemelve: örül az érdeklődésnek, hiszen ha ez lesz tapasztalható november 14-én is, már biztos, hogy a szervezet megnyeri a választást. Török mindkét jelöltnek sok sikert kívánt, majd visszavonult, hiszen érintett: az egyik kandidáns az édesapja.

Az  '56-os forradalomra emlékeztek

Tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai a reggeli áhítat után emlékünnepséget szerveztek a Láncos templomban. A 8 óra 30 perckor kezdődő áhítaton Reha Endre szatmár-szigetlankai lelkipásztor hirdetett igét. A templomban egybegyűlt diákok és tanárok a kegyelemről hallhattak prédikációt. Reha Endre arra buzdította a jelenlevőket, hogy legyenek kegyelmesek ebben a „kegyelmetlenkedő" világban, ez adjon a mindennapokban lelki erőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: